Voordelen van het inhuren van een makelaar bij de verkoop van een huis

Voordelen van het inhuren van een makelaar bij de verkoop van een huis

Makelaar

Een van de eerste dingen om te overwegen is de reputatie van de makelaar die u overweegt in te huren. U kunt goede aanbevelingen voor een makelaar krijgen van vrienden en familieleden, of zelfs van toekomstige collega's. Als u echter niet zo bekend bent met hun staat van dienst, is het altijd het beste om hun recente huizenverkopen te bekijken voordat u een beslissing neemt. Dit garandeert echter niet dat u de beste beschikbare agent krijgt. Om dergelijke situaties te voorkomen, kunt u overwegen een derde partij in te schakelen.

Een voordeel van het inhuren van een makelaar is de extra tijd die ze u kunnen besparen Visie Makelaardij makelaar Amersfoort. Een makelaar zal open huizen aanbieden, potentiƫle kopers naar die huizen brengen en zelfs huizen laten zien wanneer de verkopers niet thuis zijn. Zij helpen u niet alleen hiermee, maar kennen ook de markt en kunnen uw woning daarop afstemmen. Afhankelijk van uw situatie zal een makelaar u ook helpen bij het vinden van tijdelijke woonruimte terwijl uw huis te koop staat, wat erg handig kan zijn als u van plan bent een andere woning te kopen na de verkoop van uw huidige.

Een makelaar voert een vergelijkende marktanalyse uit wanneer hij uw huis op de markt brengt. Met deze methode kunnen ze de prijs bepalen die uw huis waarschijnlijk zal opleveren in vergelijking met vergelijkbare woningen op de markt en die recentelijk zijn verkocht. Op deze manier kunnen ze u een beter idee geven van hoeveel uw eigendom zal verkopen en u helpen een concurrerende prijs vast te stellen. De meeste huizen verkopen voor meer dan de vraagprijs, maar ze zijn nog steeds onderhevig aan taxatie.

Meer informatie: Visie Makelaardij

Related Posts