Makelaar: tips en trucs

Makelaar: tips en trucs

Het verkopen van een huis kan voor de meeste mensen een stressvol en tijdrovend proces zijn, dus het is niet meer dan normaal dat u alle hulp nodig heeft die u kunt krijgen bij het verkopen van een huis. Veel mensen schakelen uiteindelijk een makelaar in omdat ze niet weten hoe ze een huis zonder makelaar moeten verkopen. Makelaars in onroerend goed werken op basis van verhuur, wat betekent dat ze een vast percentage krijgen van de verkoop of aankoop van dat huis dat hun klant verkoopt of koopt. In de meeste gevallen betaalt u als verkopende huiseigenaar 6 procent van de verkoopprijs van uw huis, terwijl de resterende helft de commissie van de makelaar is.

Makelaar

Als u van plan bent zelf een huis te verkopen, dan zijn er een aantal tips waar u rekening mee moet houden om uw kansen om uw huis sneller en tegen een hogere prijs te verkopen zo groot mogelijk te maken meer info. Ten eerste is het een goed idee om een makelaar in te huren om een voorsprong op de concurrentie op de markt te krijgen. Hoewel u wellicht merkt dat er meer mensen huizen verkopen dan kopers, betekent dit niet dat u gegarandeerd uw huis sneller en voor een hogere prijs verkoopt. Makelaars zullen ervaren zijn in het weten waar ze naar een bepaalde woning moeten zoeken en zullen in staat zijn om de perfecte plek voor uw huis te vinden waarvan andere mensen niet op de hoogte zijn.

Ook is het verstandig om een listing agent in te schakelen. De listing agent brengt je een listing commissie in rekening, maar weet ook waar je goede kopers moet zoeken om je kansen op een snellere verkoop van je huis te vergroten. De lijst van potentiële kopers van een makelaar bevat potentiële kopers, die allemaal zullen worden onderworpen aan een grondige evaluatie van uw huis om te bepalen of zij al dan niet gekwalificeerd zijn om het te kopen. Ze hebben ook toegang tot uw geldschieter, waardoor ze u verschillende financieringsopties kunnen aanbieden, waarvan vele voordeliger voor u kunnen zijn dan het gebruik van uw eigen geld. Ten slotte kan een makelaar u helpen voorkomen dat u moeite heeft met het verkopen van uw huis door alles voor u te regelen, van papierwerk tot het aanbieden van het huis op de juiste locatie.

Meer informatie op: https://www.vg-makelaardij.nl

Related Posts