Ik heb een conflict op het werk – waar te beginnen?

Ik heb een conflict op het werk – waar te beginnen?

Ervaar je conflicten op het werk en zoek je hulp van buitenaf? Conflicten op het werk komen heel vaak voor en een van de eerste plaatsen die je moet bezoeken als je met dit soort problemen te maken hebt, is een bemiddelaar. Als uw conflicten aan de onderhandelingstafel liggen, kan mediation een uitstekende manier zijn om ze op te lossen. Mediation is een proces waarbij een onpartijdige derde partij een groep mensen bijstaat die moeten besluiten om met elkaar te communiceren. De persoon die is aangewezen als bemiddelaar zal proberen de oorzaak van het conflict te achterhalen en de partijen helpen bij het uitwerken van een overeenkomst waarmee ze allebei kunnen leven.

Ik heb een conflict op het werk

Soms kunnen conflicten aan de onderhandelingstafel echter tot verdere problemen leiden bekijk hier. Als een bemiddelaar niet helpt om een probleem op te lossen, kan een of beide partijen het gevoel hebben dat er niet in hun behoeften wordt voorzien. In dergelijke gevallen zal de bemiddelaar een formeel proces plannen. Als de partijen er niet in slagen hun geschil op te lossen, volgt een proces voor de rechtbank. Beide partijen zullen hun zaak presenteren en de rechter of bemiddelaar zal een uitspraak doen. De partijen die bij het mediationproces betrokken zijn, hebben recht op vertegenwoordiging door een raadsman en deze vertegenwoordiging is voor hen kosteloos.

Of een bemiddelaar helpt bij het oplossen van een conflict of niet, is uiterst nuttig. Het stelt een groep individuen in staat om hun gedachten en gevoelens te communiceren, tot een gemeenschappelijke oplossing te komen en eindigt met de bemiddelaar die zijn/haar bevindingen rapporteert aan de betrokken partijen. Zoals bij elke procedure, is bemiddeling niet perfect en bestaat de kans dat deze mislukt. Wanneer de procedure echter goed wordt uitgevoerd, biedt het een unieke kans voor partijen om hun verschillen te ordenen en samen te komen. Zo'n proces biedt enorme voordelen ten opzichte van andere alternatieven en, gezien hoe gemakkelijk het is om een goede bemiddelaar te vinden, is het de moeite waard om met een bemiddelaar samen te werken als je een conflict op het werk hebt.

Voor meer informatie zie: https://mediator-dordrecht.nl/

Related Posts